První den semestru a už musím kritizovat (aneb poněkud nepovedená Java)

Dnes začal (nejen) na matfyzu nový semestr. A hned první den jsem zažil jednu z nejhorších přednášek týkajících se programovacího jazyka – úvodní přednášku k semináři z Javy. Něco málo o tomto jazyku vím, a tak si dovolím kritizovat:

Asi jste pochopili, že tato přednáška mě zrovna nenadchla. Bohužel přednášející (nebudu uvádět jméno; kdo doopravdy chce, si ho dovede zjistit sám) má talent podat obrovsky zajímavé věci jako naprosto nudné a nezáživné, k čemuž mu dopomáhal i jeho monotónní přednes (ten bych mu ale i odpustil, ne každý se narodil řečníkem). Zrovna u Javy mě to dost mrzí.

Na matfyz jsem šel kvůli tomu, abych aspoň někdy (když to sám pochopím) mohl vidět věci do hloubky. Pro mě to znamená hlavně dostat odpovědi na všechna "proč?". Java mi jako matfyzácká přednáška nepřišla ani náhodou – byla o třídu níž. Jsem snad na svou školu příliš náročný?

Chápu, je ošidné dělat dalekosáhlé závěry z první hodiny a půl, ale i tak myslím, že na téhle přednášce mě nějakou dobu nikdo neuvidí – dokud se někdy v polovině semestru nerozhodnu zjistit, zda se úroveň aspoň trochu nezlepšila. Což mi ale samozřejmě nebrání si ji zapsat a na konci semestru z ní vydolovat dva kredity :-)