Pohled na mailbox jako na virtuální soubory a adresáře

Pohled na mailbox v BeOSuKdyž pracuju na několika různých projektech z domova nebo z koleje (čili na dálku), dopadá to obvykle tak, že spoustu materiálů (grafických návrhů webů, databázových schémat apod.) si se spolupracovníky vyměňuju mailem. Časem takřka navyhnutelně dojde k tomu, že mnoho dokumentů existuje nikoliv v příslušných adresářích na mém disku, ale jen v mailovém archivu.

Tenhle stav není zrovna nejlepší, protože s takto uloženými soubory se dost špatně pracuje (musím spustit mailový program, najít dotyčný mail, uložit přílohu na disk a pak ji otevřít v příslušném programu). Je docela škoda, že Windows už dávno neobsahují schopnost pohledu na mailboxy jako na virtuální složky a adresáře (podobně jako to už dnes umí se ZIPy). Takový BeOS tohle uměl dávno – viz obrázek. (On BeOS byl revoluční i v mnohém dalším, ale to bychom se dostali někam úplně jinam...)

Vypadá to, že mi nezbývá než čekat na Longhorn, kde by se tato funkce mohla objevit v rámci nového paradigmatu organizace dokumentů zvaného WinFS (občas chybně vydávaného za nový souborvý systém). Opravdu by mi moc usnadnila život.