Dva programátorské weblogy

Dnes tu mám tip na dva programátorské weblogy, které mě nedávno zaujaly tak, že jsem je přečetl chronologicky od A do Z. Zajímavé a hodnotné příspěvky totiž tvoří tak 90 % jejich obsahu.

The Fishbowl Nerd Stories
Nemalá část blogu je věnována (kvalifikovanému!) rozebírání nedostatků Javy, ve které autor programuje, ale témata příspěvků se na to zdaleka neomezují. V paměti mi z celého blogu nejvíc utkvěla věta "So in the end you’re brutal" z článku Meditations on the First Version, který je o problémech spojených s vydáním verze 1.0 jakéhokoliv složitějšího programu.
Raganwald
Autor je ostřílený programátor a především vedoucí vývojář, který prošel mnoha různými projekty. Sympatické je, že nijak neskrývá vášeň pro svůj obor – ta z blogu přímo vyzařuje. Asi nejzajímavější (a po síti hojně odkazovaný) příspěvek je text What I've learned from failure, pojednávající o čtyřech dle autora nejčastějších příčinách neúspěchu softwarových projektů. Přes tento článek jsem blog našel. Jako bonus lze v blogu najít i docela zajímavou definici umění :-)