CZilla, CZilla, CZilla!

Mozilla Lizard Tento pátek jsem se po několikaměsíční a postupně se prohlubující spolupráci oficiálně stal členem týmu CZilly. Pokud CZillu neznáte, tak asi nejlepší charakteristika je "partička lidí, co v podstatě můžou za těch 11 %, co má v ČR Gecko" :-) Protože jsem velký příznivec Mozilly a hlavně Firefoxu, tak rád obětuju trochu svého času na to, aby se uvedené procento ještě o hodně zvýšilo.

Nemalý podíl na tom, že jsem se s CZillou "sblížil" má fakt, že ona partička lidí jsou odborníci ve svém oboru (lecos se přiučím) a hlavně jsou tak nějak lidsky fajn. (Ne, to fakt nepíšu proto, že vím, že to tady občas někteří čtou :-)

V CZille mám momentálně na starosti novinky na titulní stránce a zčásti také zatím téměř neexistující sekci pro vývojáře. Novinky píšu už někdy od konce listopadu, na sekci pro vývojáře se pořád ještě chystám. Ale až bude, určitě bude stát za to!

Lukáš Petrovický (taky čerstvý člen) k tomu navíc tvrdí, že konstantně přemýšlím o vylepšování CZilly pod povrchem. Něco na tom bude, ale rozhodně bych polemizoval se slovem konstantně. Ono to tak jenom na venek vypadá.

Jinak je nutno říct, že v novinkách CZilly se trochu vybíjí moje potřeba pořád něco sdělovat světu (jsem z učitelské rodiny, tak se tomu nedivte) a hlavně jsem tam už mnohokrát napsal o něčem, co by se jinak bývalo objevilo v tomto zápisníku (byť bych to tady asi víc rozvedl a neodpustil si dodat k tomu nějaké své rozumy). Obojí je částečně příčina, proč sem poslední dobou píšu méně často. (Další příčinou je zejména zkouškové období.)

Závěr? Pokud chcete být informováni o aktuálním dění ze světa Mozilly, tak šup s CZillím RSS do čtečky. A pokud jsem vás snad dokonce strhl k myšlenkám typu "když už ten Firefox používám, mohl bych jim s tím možná taky trochu pomoct", neváhejte a napište na majda@czilla.cz. Předám váš mail dál a něco, s čím nám můžete pomoci, se pro vás určitě najde.