Narozeniny těchto stránek, matfyzácké citáty a ještě něco navíc

16.11. to byl rok od spuštění mých stránek na www.majda.cz. Ač z vnějšku vypadají skoro stejně jako před rokem, vevnitř se stránky za ten rok proměnily téměř k nepoznání. Trochu to odráží i můj vývoj v programátorských schopnostech a zkušenostech. Říká se, že ty programátorské roky jsou jako ty psí – jeden vydá za sedm skutečných. Asi to tak fakt je.

Matrin Cetkovský a Karel Oberleitner zprovoznili archiv matfyzáckých citátů – dobrý nápad, dobrá realizace. Docela jsem se i zasmál. Zajímavé je to asi hlavně pro zasvěcené, nematfyzáci budou nejspíš trochu mimo. Možná zkusím vyhrabat několik hlášek, které jsem si kdysi zapsal, a přidat je tam.

Are You A Comfort Addict? je název zajímavého dnešního článku na Kuro5hinu. Pojednává zajímavě o zdánlivě naprosto nezajímavých tématech jako pohodlí a potěšení. Pokouší se na tuto látku dokonce aplikovat ekonomickou teorii, což v podstatě potvrzuje mojí oblíbenou definici ekonomie je věda o efektivitě a optimalizaci. Mimochodem, oprávněnost té definice dobře ukazuje jiný starší článek na Kuro5hinu, který se pokouší základy ekonomie vysvětlit. Na tak krátký text je toho v něm překvapivě mnoho (i když samozřejmě člověk, který k ekonomií aspoň malinko přičichnul, se tady nedoví nic nového). Worth reading.