Rozdávám pozvánky na GMail + dění okolo Googlu

Před několika týdny jsem si založil účet na GMailu. Já vím, říkal jsem něco jiného, ale když vám někdo nabídne pozvánku, jde to těžko odmítnout. Svou GMailovou adresu zatím zveřejňovat nebudu, protože si vše jen zkouším a používám pořád svůj starý mail. Ale mám pár volných pozvánek a protože všichni mí známí a kamarádi, kteří na GMail chtěli, svou pozvánku už dostali, zahájím tu supertrapnou věc, kterou dneska dělá každý druhý: rozdávání. Takže pět lidí, kteří do komentářů k tomuto příspěvku nejlépe zdůvodní, proč bych zrovna jim měl pozvánku poslat, a doplní to svým e-mailem, má účet na Gmailu jistý. Jen by mě zajímalo, jestli dneska ještě vůbec existuje někdo, kdo pozvánku doopravdy chce a nemá ji. No, uvidím z reakcí.

Mimochodem, když už jsme u Googlu: Kolem téhle firmy se v posledních dnech dějí zajímavé věci. Google shání chytré lidi přes matematické hádanky na billboardech, přetahuje klíčové vývojáře od Microsoftu a vůbec vypadá na to, že zahajuje nějaký nový projekt. A umí své aktivity obklopit tak geniálním marketingem, že o Googlu teď mluví každý (i já jsem se nechal strhnout a píšu o něm).

Nejčastější spekulace je, že se Google pouští do tvorby svého vlastního internetového prohlížeče. Přiznám se ale, že se mi to příliš nezdá, a přikláním se k názoru Roberta Scobla, že od Googlu se dá čekat něco podstatně zajímavějšího a inovativnějšího. Tak se nechme překvapit, s čím přijde.

Mimochodem, pěkné shrnutí článků o situaci okolo Googlu nabízí Henrik Gemal.

Update (25.11.): Žádné volné pozvánky už nemám, je tedy zbytečné si o ně dál v komentářích psát.